Over mijzelf. Manueel therapeut en yogadocent.

Marijke de Jong manueel therapeut en yogadocent

Na jarenlang als kleuterjuf te hebben gewerkt, heb ik zo’n tien jaar terug besloten te stoppen met lesgeven. Het snel veranderende karakter van het lesgeven en de wijze waarop met de kleuters diende te worden gewerkt, strookte niet meer met mijn gevoel. Als kind was ik altijd al heel gevoelsmatig bezig en met die kwaliteit kon ik niet langer uit de voeten in het onderwijs. Daarom nam ik de beslissing mezelf om te scholen tot manueel therapeut. Ook besloot ik de opleiding tot yogadocent te gaan volgen. Deze keuze bleek de juiste. Ik kwam weer veel dichter bij mijn gevoel. Dit bewustwordingsproces heeft mij geholpen te groeien als mens, hetgeen mij helpt bij mijn werk als manueel therapeut en yogadocent.

Opleiding

Op de DBA (Dutch Bodywork Academy) heb ik de opleiding Manueel Praktizijn® gevolgd.
Mijn diploma’s bevatten de volgende onderdelen:

  • Klassieke Massage
  • Segmentale Massage Therapie
  • Shiatsu Ryoho
  • Stoel Shiatsu
  • Therapeutische Vorming
  • Medische basiskennis: Anatomie, Fysiologie, Pathologie.